Burak Tonbul: Turizmde erken rezervasyon yaptıranlar avantajlı

Turizm sezonunun başlamasıyla beraber iç ve dış pazarda hareketlilik yaşanıyor. Pandeminin etkisinin sona ermesiyle turizm sektörüne olan ilgi dikkat çekici bir seviyeye ulaştı. Turizm sektöründeki yoğunlukla ilgili açıklamalarda bulunan Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Haziran ayı itibariyle tatil fiyatlarının yükseldiğini, erken rezervasyon yaptırmış olanların avantajlı konuma geldiğini belirtti.

İç pazara ve erken rezervasyon döneminin önemine dikkat çeken Touristica Yönetim Kurulu Başkanı “Erken rezervasyon çok önemli ve tüketicinin avantajına bir enstrümandır. Bu yıl erken rezervasyon dönemi yüzde 50’ye ulaşan indirimlerle başlayıp yüzde 30’a varan indirimlerle sona erdi. Bu dönemde erken rezervasyon indirimlerinden faydalanan tatilciler çok şanslı, normal bir yılda erken rezervasyon indiriminden yararlanan bir misafir en uygun fiyattan tatilini alıyor olsa da bu yıl ekstra olarak Avrupa’nın Türkiye’ye ilgisi ve özellikle enflasyondaki yükseliş ile birlikte alınan avantajlı fiyatın katkısı çok daha büyük oldu. Maliyet artışları ile birlikte fiyatlar Haziran ayında arttı” dedi.

Burak Tonbul, Antalya’da Side, Belek, Lara, Fethiye ve Kuşadası bölgelerine talebin yüksek olduğunu kaydederken Kurban Bayramı’nın da hareketli geçeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.